In het dagelijks leven ren je zomaar voorbij aan je diepere gevoelens, gedachtes, emoties, wensen en verlangens. Voor je gevoel misschien wel overweldigd door alles wat gevoelsmatig wordt verlangd. Toch is het er de tijd naar om daar voorbij te kijken, zodat je inzicht krijgt in die diepere lagen van jouw wezen. Het tijdperk waarin we leven vraagt namelijk om vrijheid en bevrijding van oude patronen en overtuigingen, van vastgeroeste systemen die eigenlijk niet meer passen.

Juist 2023 sluit daar numerologisch gezien precies bij aan. Het is namelijk het jaar dat gaat over bevrijding, vrijheid, diepe transformatie en bewustzijn van waar je aan hecht en wat je loslaat.

Misschien herken je dan ook wel dat er dit jaar veel gebeurt, alsof er van alles wordt omgewoeld in je leven. Dat wat zeker leek dat ineens niet meer is. Afscheid nemen en loslaten misschien juist dit jaar een grote rol hebben gespeeld. Je innerlijke drang naar vrijheid en bevrijding van het oude groot was. Of misschien voelde je je juist alsof je even geen richting meer wist te bepalen, alles als los zand onder je voeten, diepe transformaties die daaronder schuilgingen.

De laatste 3 maanden van 2023 nodigen je uit om daar nog nieuwe stappen in te zetten. Heel bewust te voelen wat jou voeding en energie geeft en wat je los mag gaan laten. Transformatie van oude patronen die je kunt doorbreken door al het voorwerk dat al is gedaan.

Gedachtes, gevoelens en emoties geven richting

Het is dan ook juist die laatste drie maanden van het jaar de tijd om naar binnen te keren. De herfst te gebruiken voor zelfreflectie. Wat heb je geoogst? Welke groei heb je doorgebracht? Wat geeft jou nieuwe energie? Waar lekt je energie nog weg? Wat mag je loslaten?

Je gedachtes, gevoelens en emoties zijn daarbij een duidelijke richtingaanwijzer. Het is waar je aandacht als vanzelf naartoe getrokken wordt. Waar gaan je gedachtes vaak naar uit? Zijn het voedende gedachten of kosten ze juist energie? Welke gevoelens en emoties laten zich aan de oppervlakte regelmatig zien? Zit daar nog iets anders onder wat je los mag laten of kunt transformeren?

Je lichaam weet de weg

In ons drukke bestaan vergeten we vaak de belangrijke taak die ons lichaam heeft. Het lichaam vertaalt je gevoelens, emoties, gedachtes en gevoelens in energie, pijn of vermoeidheid. Het geeft je signalen die je vertellen of je op de voor jou juiste weg bent of dat je iets mag veranderen of loslaten. Pijn en vermoeidheid zijn dan ook tekenen dat er iets in jouw zijn uit balans is. Misschien mag je nog iets loslaten, misschien pas je je te veel aan, misschien durf je nog niet helemaal te luisteren naar wat je hart je ingeeft, misschien geef je te weinig uiting aan jouw werkelijke zijn met al haar verlangens of ligt er een andere boodschap onder.

Zodra je de verbinding met je lichaam herstelt, uit je hoofd kunt komen en ruimte maakt voor voelen en verbinding, ontdek je wat jou energie geeft en waar jouw energie nog weglekt.

Loslaten en kiezen voor wat jou voedt

Dat wat jou voedt herken je aan een lichte, positieve energie, het gevoel van daadkracht en vertrouwen. Je hart opent zich als vanzelf en je voelt blijheid, liefde, passie en compassie. Alles wat niet-voedend is, vraagt veel van jouw energie. Je kunt je fysiek vermoeid voelen of pijnklachten ontwikkelen. Het kan ook zijn dat je je snel emotioneel voelt, frustratie ervaart of negatieve gedachtes hebt die je moeilijk los kunt laten.

Loslaten van wat niet-voedend is, kan soms lastig of eng zijn, zeker omdat daar vaak persoonlijke levensthema’s, overtuigingen en patronen onder liggen. Het kan dan ook makkelijker zijn om steeds iets vaker te kiezen voor dat waarvan je voelt dat het je energie geeft. Zo creëer je automatisch meer ruimte voor alles wat voedt.

Waarom lukt het niet om los te laten en te kiezen voor dat wat voedt?

Het doorbreken van patronen en loslaten van iets wat vertrouwd is, is enorm lastig. Patronen ontwikkel je in een bepaalde fase van je leven met een reden, passend bij de situatie van dat moment en bij jouw persoonlijke levensthema’s. Juist in die levensthema’s ligt de sleutel tot het waarom het lastig is om iets los te laten of waarom je moeite hebt met het kiezen voor wat jou voedt.

Misschien heb je wel te maken met een thema van veiligheid, grenzen, uiting geven, jouw ruimte innemen of (faal)angst, of een van de vele andere thema’s die verbonden zijn aan jouw unieke geboortedatum.

Samen op weg naar inzicht en het doorbreken van patronen

Ik begeleid je graag op jouw pad van loslaten, transformatie en bewustzijnsgroei, zodat je steeds vaker en gemakkelijker kiest voor dat wat jou voedt en energie geeft. Via je geboortedatum (numerologie) kijken we naar jouw persoonlijke levensthema’s, zodat je inzicht krijgt in jezelf en in het waarom je het lastig vindt om patronen en gewoontes te doorbreken. Samen onderzoeken we wat jou voedt en hoe je hier blijvend steeds vaker voor kunt kiezen.

Ik ontmoet je graag! Vraag gerust een vrijblijvende kennismaking aan of maak direct een afspraak voor een live of online-sessie.

Wat voedt jou?
Vorige
Vorige

Als je veel voelt

Volgende
Volgende

Wanneer ben je hoogsensitief?