Iedere periode kent zo haar eigen energie. Op sommige momenten in het jaar is die energie extra krachtig om iets te los te laten, transformeren of manifesteren, zoals de 12 heilige nachten in december.

In deze blog neem ik je mee in hoe je deze energie gebruikt voor het afsluiten van 2023 en het verwelkomen van 2024.


Wat zijn de 12 heilige nachten?

De 12 heilige nachten zijn 12 nachten in december die buiten de tijd vallen. Dat komt doordat een zonnejaar uit 365 dagen bestaat en een maanjaar bestaat uit maan-maanden van 29 of 30 dagen. Zo ontstaat een verschil van 12 dagen/nachten die we in oude culturen als heilig zijn gaan zien.

Deze nachten zijn daardoor extra speciaal en zetten kracht bij wat je los wilt laten uit het oude jaar en je intenties voor het nieuwe jaar.

Wanneer zijn de 12 heilige nachten

Wanneer je begint met de 12 heilige nachten, verschilt een beetje per achtergrond.

21 december - winterzonnewende

Ikzelf hanteer de start in de nacht van 20 op 21 december, tijdens de winterzonnewende. Het moment waarop we het meest uitgenodigd worden om ons innerlijke licht te laten schijnen op dat wat getransformeerd mag worden of wat we los willen laten.

Numerologisch gezien is deze periode gericht op in vertrouwen en overgave het oude loslaten, dankbaarheid ervaren voor wat is getransformeerd en met vertrouwen een nieuwe periode in stappen.

24 december - kerstavond

Als je de christelijke traditie volgt, start je op de nacht van kerstavond, van 24 op 25 december.

Numerologisch gezien is deze periode meer gericht op het verkrijgen van diepere inzichten.

Voel dan ook vooral wat met jou resoneert.


Hoe maak je gebruik van de energie van de 12 heilige nachten

De energie van de 12 heilige nachten is enorm krachtig wanneer je iets wilt loslaten, transformeren en tegelijkertijd intenties plaatst voor een nieuwe periode. Deze nachten vormen samen echt een brug tussen het oude en het nieuwe.

De eerste 6 nachten

De eerste 6 nachten richt je je daarbij vooral op waar je dankbaar voor bent uit het oude jaar. Welke groei heb je doorgemaakt? Wat heb je getransformeerd? Wat heb je gemanifesteerd? En wat uit het oude jaar wil je nog loslaten voordat je het nieuwe jaar in stapt?

Door iedere avond de tijd te nemen om hierbij stil te staan, zul je zien dat er een opschoning plaatsvindt, voordat je het nieuwe jaar in stapt. Je kunt de tijd nemen voor meditatie of bijvoorbeeld via journaling jouw dankbaarheid, transformaties en wat je los wilt laten opschrijven.


De tweede serie van 6 nachten

De tweede serie van 6 nachten richt je je op het nieuwe jaar. Waar verlang je naar? Wat wil je realiseren? Welke intenties neem je mee in het nieuwe jaar? Ook hier sta je iedere dag bij stil via meditatie of het opschrijven van jouw verlangens.


De juiste energie creëren

Creëer voor jezelf een fijne plek waarin je je prettig voelt en die resoneert met jouw energie en jouw verlangens. Gun jezelf ook echt de tijd voor wat bij je bovenkomt en vertrouw op de energie die zich deze nachten manifesteert. Ze geven je een duidelijke richting in wat je los mag laten en waar jouw energie het komende jaar naar uit mag gaan.


Zelf op pad

Een van de verlangens die bij veel mensen naar boven komt, is het ervaren van meer zelfliefde. Zachter voor jezelf zijn, keuzes maken die passen bij jouw behoeftes en jouw energie. Liefde ervaren in jezelf, zodat je compassie voelt voor jouw levenspad.

Het is een thema dat ook enorm past bij de energie van 2024. Misschien wil je die energie dan ook extra bekrachtigen door tijdens de 12 heilige nachten al aan de slag te gaan met transformeren in zelfliefde.

Ik creëerde een transformatieve reis in zelfliefde die hier enorm mooi bij aansluit. Misschien resoneert deze sessie ook wel bij jou? Na betaling ontvang je binnen 24 uur de opname en kun je direct zelf op pad.

Wat zijn de 12 heilige nachten
Vorige
Vorige

De energie van 2024 volgens de numerologie

Volgende
Volgende

Wat vertelt het enneagram?