Als je hoogsensitief bent, herken je vaak veel in de kracht achter jouw hoogsensitiviteit en in dat wat je lastig vindt.

Toch zijn er altijd dingen waar je je meer in herkent of juist minder. Dat heeft alles te maken met jouw persoonlijke levensthema’s.

De thema’s waar je in dit leven mee geboren bent en die passen bij jouw unieke geboortedatum.

Die thema’s vertellen je wat je lastig vindt, waarin je kunt groeien, welke patronen of overtuigingen je misschien wel hebt, wat je mag transformeren en waar jouw kracht ligt.

Je leest er in deze blog meer over.

Je geboortedatum maakt jou uniek

Zodra je je verdiept in hoogsensitiviteit, lees je veel over verschillende eigenschappen die je wellicht lastig vindt of die je juist als kracht ervaart.

Zo worden eigenschappen als perfectionisme, faalangst, het voelen van sfeer en een groot verantwoordelijkheidsgevoel vaak omschreven als typische eigenschappen voor hsp.

Misschien voel je feilloos wat een ander nodig heeft en pas je je daarin (ongemerkt) als vanzelf aan. Of vind je het lastig om keuzes te maken.

Piekergedachten, moeilijk presteren onder druk en intense emoties ervaren zijn ook kenmerken waarin veel hsp zich herkennen.

En toch… voor ieder hoogsensitief persoon is het net weer even anders. En dat is maar goed ook, we zijn tenslotte allemaal uniek.

Juist dan is het interessant om te kijken naar wat jou uniek maakt. Misschien ben je wel perfectionistisch, maar gaat het aangeven van je grenzen je goed af?

Of voel je de sfeer in een ruimte goed aan, maar laat je de verantwoording bij de groep, zonder dat je alles zelf wilt oplossen?

De manier waarop je jouw hoogsensitiviteit ervaart, heeft alles te maken met jouw persoonlijke levensthema’s. Die vind je terug in jouw geboortedatum.

Jouw persoonlijke levensthema’s als uitgangspunt

Als je wilt leren hoe je het beste omgaat met jouw hoogsensitiviteit, is er dan ook niet iets dat voor iedereen werkt.

Je wilt tenslotte inzicht krijgen in hoe je hoogsensitiviteit voor jou werkt. Met welke levensthema’s heb jij te maken?

Misschien spelen levensthema’s als perfectionisme, eigenwaarde, zelfacceptatie of het uiten van wat je voelt wel een rol?

Of ben je aan het leren dat je er mag zijn precies zoals je bent. Dat je jouw ruimte mag innemen en leert vertrouwen op dat wat je voelt.

Jouw persoonlijke levensthema’s vormen de patronen in je leven

De levensthema’s waarmee je bent geboren, vormen ook de patronen in jouw leven en in hoe je jouw hoogsensitiviteit ervaart.

Via jouw levensthema’s doe je ervaringen op in het leven van waaruit je patronen en onbewuste overtuigingen vormt. Die ervaringen nodigen je uit tot groei en transformatie. Ze laten je zien waar jouw kracht ligt.

Juist in die diepere lagen leer je dan ook hoe je hoogsensitiviteit voor jou werkt. Zodra je ontdekt waar jouw kracht ligt vanuit je levensthema’s en ziet welke levensthema’s er liggen onder dat wat je lastig vindt, ontstaan groei en verandering.

Groeien in jouw hoogsensitiviteit vanuit je levensthema’s

Dat is dan ook precies waarin ik je begeleid zodra we samen op pad gaan om jouw hoogsensitiviteit als kracht te ervaren.

Via jouw geboortedatum krijg je inzicht in jouw levensthema’s en hoe zich die laten zien in jouw hoogsensitiviteit: waar ligt je kracht en wat vind je nog lastig?

Van daaruit ontstaat groei en doorbreek je patronen, zodat je hoogsensitiviteit ook echt als een kracht voelt en een onlosmakelijk deel van jou kan zijn.

Ik ga graag samen met jou op pad. Vraag gerust een vrijblijvende kennismaking aan of maak direct een afspraak voor een live of online consult als je inzicht wilt in jouw persoonlijke levensthema’s en je hoogsensitiviteit.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden? Mail me dan gerust!

Vorige
Vorige

Waarom zijn hsp gevoeliger voor een winterdepressie?

Volgende
Volgende

Wat is numerologie?